Προσωπικό Εργαστηρίου

Το εργαστήριο Μελετών, Εφαρμογών και Παρεμβάσεων στην Επικοινωνία και στην Κώφωση στελεχώνεται από διδακτικό, ερευνητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό αποτελείται από μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), που η επιστημονική τους ενασχόληση εμπίπτει στα διδακτικά, ερευνητικά και επιστημονικά ενδιαφέροντα του οικείου εργαστηρίου. Το προσωπικό αυτό συμπληρώνεται από μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) καθώς και από μέλη του λοιπού επιστημονικού προσωπικού

Αρετή Οκαλίδου

  • Καθηγήτρια (Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής)
  • Διευθύντρια του Εργαστηρίου

email: okalidou@uom.edu.gr
website
phone: +30 2310891388

okalidou

H Αρετή Οκαλίδου, Ph.D., CCC-SLP, είναι Καθηγήτρια Λογοπαθολογίας και Αγωγής Λόγου στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Διιδρυματικού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας.
Έχει κλινική ειδίκευση στη Λογοπαθολογία (CCC-SLP, A.S.H.A) και διδακτορικό στις Επιστήμες Λόγου και Ακοής από το City University της Νέας Υόρκης. H έρευνά της επικεντρώνεται σε θέματα φωνητικής, ανάπτυξης και αξιολόγησης ελληνόφωνου λόγου, ιδιαίτερα σε παιδιά με ακουστική απώλεια και κοχλιακά εμφυτεύματα. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη χρηματοδοτούμενων έργων (ΕΠΕΑΕΚ, κ.α.) για την εκπαίδευση των παιδιών με κοχλιακό εμφύτευμα και εταίρος στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα FP7 ITN Marie Curie «iCARE» για την ενίσχυση της ακουστικής αποκατάστασης παιδιών με προβλήματα ακοής. Υπηρέτησε επίσης ως εμπειρογνώμονας στο Research Executive Agency στις Βρυξέλλες, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για θέματα ακουστικής απώλειας ‘WHO Rehabilitation 2030 Development Group’, στην Επιτροπή Ακοολογίας του IALP και στην Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη Βαρηκοΐα του Π.Σ.Λ.. Είναι Guest Associate Editor στο περιοδικό Communication Disorders Quarterly και κριτής σε διεθνή περιοδικά. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο έχει αναγνωριστεί και χρηματοδοτηθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Θεόδωρος Μάρτζος

  • Εντεταλμένος διδάσκων (Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής)
  • Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

email: martzos@uom.edu.gr, theo.martzos@hotmail.com

martzos theodoros

Ο Θεόδωρος Μάρτζος είναι εντεταλμένος διδάσκων του τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής από το 2010 με γνωστικό αντικείμενο «Εργαστήριο Νοηματικής Γλώσσας». Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και είναι υπ. διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα διδακτορικής διατριβής «Διερεύνηση του επιπέδου γλωσσικής επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) των ακουόντων παιδιών Κωφών γονέων (CODA) και των παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτό». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην διδασκαλία και διάδοση της ΕΝΓ, στην κοινωνικο-πολιτισμική διάσταση της κώφωσης και στις εφαρμογές της ΕΝΓ με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Επίσης, είναι επίσημος διερμηνέας ΕΝΓ για περισσότερο από 25 έτη.

Κοντοθεοδώρου Στυλιανή

  • Υποψήφια Διδάκτορας

email: stellakont@uom.edu.gr, stellakont95@yahoo.com

kontotheodorou styliani

Η Κοντοθεοδώρου Στυλιανή, είναι  υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα διδακτορικής διατριβής «Η καταληπτότητα της ομιλίας με τη χρήση μάσκας». Έχει αποφοιτήσει από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής : Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση» της σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι προπτυχιακές της σπουδές ήταν στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός από το 2018 με παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια στο τομέα της ειδικής αγωγής και
απώτερος στόχος της είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη και στη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Μπανιώτη Αγγελική

  • Υποψήφια Διδάκτορας

email: angbanioti@uom.edu.gr

mpanioti aggeliki

Η Μπανιώτη Αγγελική, είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το αντικείμενο της διατριβής της αφορά τα προσωδιακά χαρακτηριστικά του αφηγηματικού λόγου σε παιδιά με απραξία λόγου. Έχει αποφοιτήσει από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας» του Τμήματος ΕΚΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι προπτυχιακές σπουδές της ήταν στο Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Ηπείρου. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2014 με παιδιά που έχουν αναπτυξιακές και νευρογενείς διαταραχές. Παρακολουθεί πολλές επιμορφώσεις, σεμινάρια και συνέδρια στον τομέα της λογοθεραπείας.

Χατζηγιαννάκογλου Παύλος

  • Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό

email: pxatzi@uom.edu.gr
phone: +302310891355

Νοταρίδου Κατερίνα

  • Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό

email: katnot@uom.edu.gr
phone: +302310891388

Scroll to Top